КАНТОРИСИМО: Седмица на музика, пеене и културен обмен в България

От 17-ти до 24-ти април 2023 година се състоя чудесният хоров проект Cantorissimo в българските градове Пловдив и Кюстендил. Пловдив, вторият по големина град в България, впечатлява с красотата си и богатата си история. Като световно културно наследство на ЮНЕСКО, старият град предлага множество забележителности, които трябва да се открият. В Кюстендил, един малък и очарователен град, участниците не само се наслаждаваха на вълнуваща природа, но и погледнаха в историята на мястото. С археологическата зона и хълма Хисарлък, градът предложи уникална сцена за проекта.

Организиран от Швейцарско-Българското културно дружество, Cantorissimo предложи уникална възможност за културен обмен между Швейцария и България. Участници от различни швейцарски хорове и певчески кръгове бяха поканени да участват в тази специална инициатива. Програмата продължи седмица, включително. Под ръководството на диригента Давиде Галаси и пианистката Михаела Стефанова, участниците подготвиха концертната програма, която беше представена в галерията на Кюстендил.

Певците не само се запознаха с българската фолклорна музика, но и научиха три български фолклорни песни. Високо оцененият Софийски женски хор „Васил Арнаудов“ беше също поканен като гост-хор на концерта, за съвместно изпълнение на българските творби.

Сърдечни благодарности на Радка Стефанова за нейната подготовката и дирижирането на българските песни, както и за нейната ценна помощ при организацията през цялата седмица. Искаме също така да благодарим на Сабина Ангелова, Йордан Стайков и Красимир Стефанов за тяхната ангажираност и подкрепа при организацията. Без екипната работа и сътрудничеството на всички участници, Cantorissimo нямаше да бъде възможно. Благодарим ви за незабравимата седмица!

Подобни публикации-Related posts

Leave a Comment